Stop-Ice Vaš pomoćnik u borbi protiv mraza

Stop-Ice Vaš pomoćnik u borbi protiv mraza 2

Uslijed klimatskih promjena uvjeti za uzgoj niti jedne vegetacijske sezone nisu isti, a u zadnjih nekoliko sezona velike štete od niskih temperatura i mraza zabilježene su u mnogim proizvodnim nasadima. Mnogi poljoprivrednici nisu se opravili od prošlogodišnje štete koja je nastala uslijed djelovanjamraz i niskih temperatura, te je pojedine proizvođače dovelo na sam rub egzistencije. Zavisno od mikrolokacije, vrsti i sorti štete nastale djelovanjem mraza i niskih temperatura procijene su na 70 do 100% od ukupne biljne proizvodnje. Zbog toga će mnogi voćari, vinogradari i povrtlari sa strepnjom ovoga proljeća pratit agrometerološke podatke da li će se i u kojoj fazi razvoja vegetacije pojaviti mraz. Uslijed djelovanja niskih temperatura dolazi do razaranja biljnog tkiva kao posljedica stvaranja kristala leda unutar staničnih sokova. Ovisno o duljini trajanja hladnoće i fenofaza u kojoj se biljka nalazi osjetljivost biljke na negativne temperature raste. Općenito cvjetni pupovi i tek zametnuti plodovi najosjetljiviji su organi na voćkama i ukoliko u to vrijeme nastupe mrazevi dolazi do djelomičnog ili potpunog propadanja cvjetnih pupova i plodova, a kao posljedica javlja se smanjeni ili nikakav rod. Štete uzrokovane niskim temperaturama manifestiraju se na plodovima kako jezičavog tako i koštačevog voća na način da plodovi potamne, gube tvrdoću i oblik, s vremenom se smežuraju i otpadnu. Na zametnutim plodovima voća koji su manje oštećeni,
štete su vidljive kasnije na plodovima u obliku raznih prstenova ili prevlaka. U nasadima oraha štete su vidljive u obliku posmeđenja i sušenja na vrhovima izbojaka ili cijelih izboja, što u konačnici dovodi do gubitka roda.Vinogradi koji su u fazi pojave i razvoja grozdića, posebno su osjetljivi na niske temperature, dok su u povrtlarskoj proizvodnji najviše osjetljive sjemenke koje se nalaze u fazi klijanja, mlade biljke koje tek niču ili su nikle, te rano posađene presadnice. Također najosjetljivija fenofaza u jagodamaje puna cvatnja i zametnuti plodovi. Zaštita voćaka protiv mraza je kompleksna i ovisi o vrijednostima temperatura te vremenu zadržavanja hladnog zraka. Učinkovito rješenje u sprječavanju šteta od kasnog proljetnog mraza i niskih temperatura u proizvodnim nasadima može se postićipomoću stop – ice antifriz svijeća.Uspješnost stop – iceantifriz svijeća ovisi o prognozi vremena i aktualnim temperaturnim podacima, pravovremenim informacijama za početka i završetka perioda zagrijavanja voćnjaka, vinograda i površina pod povrćem.

Stop-Ice Vaš pomoćnik u borbi protiv mraza 3

Kako si bi se uspješno obranili od mraza i niskih temperatura Stop –ice antifriz svijeća mora neprekidno gorit sve dok se temperatura ne povisi iznad točke ledišta.  Stop – ice antifriz svijeća punjena je 100% voskom, ima veliku površinu za prijenos toplinskog zračenja. Vrlo se brzo i sigurno pali zahvaljujući integriranom pod upaljaču. Vrijeme gorenja jedne svijeće je 10 sati, a u slučaju da nije potrebno višesatno gorenje lako se može ugasiti i ponovo zapaliti. Manipulacija i postavljanje kanti sa stop – ice antifriz svijećama na parcele vrlo je lako i jednostavno.

U 2017. godini ekonomska šteta u agrosektoru izazvana mrazom širom Europe procjenjuje se na preko 500 milijuna eura
Osigurajte se u borbi protiv mraza sa našim STOP-ICE Antifriz svijećama sa 20% većom površinom za prijenos toplote od usporedivih proizvoda na tržištu.
• vrijeme gorenja 10 sati
• 20% veća površina za prijenos toplote
• značajno veće toplinsko zračenje
• manje troškova po hektaru
• 100 % vosak
• dimi vrlo malo i razvija veću temperaturu
• vrlo brzo i sigurno paljenje zahvaljujući integriranom podpaljivaču

 

Temperatura ispod 0°C

-2°C

-3°C

-4°C

-5°C/-6°C

-6°C/-7°C

Broj preporučenih kanti po hektru

180

220-250

250-300

300-350

350-400

Akcija motokultivatora Honda F 560

Dragi kupci, za početak proljetnih radova za Vas smo pripremili akciju vrhunskog modela Honda MOTOKULTIVATORA F 560. Maloprodajna cijena umjesto 13.990,00kn, za vrijeme trajanja akcije iznosi 10.990,00kn! Akcija traje od 01.03.2016. do 31.03.2016.

Svestrani motokultivator – čini obavljanje radova u vrtu lakšim.
Naši svestrani motokultivatori su snažni alati sami po sebi. Zajedno s posebno konstruiranim priključcima, spremni su za široki raspon zahtjevnih poljoprivrednih zadataka. Sa širokim rasponom priključaka namijenjeni raznim poslovima, tipovima tla i poželjne završne obrade, svi naši priključci motokultivatora su razvijeni tako da transformiraju Honda motokultivator u svestran poljoprivredni alat bez kojeg ne možete.

Tehničke karakteristike

Motor 4-taktni OHV
Model motora GX160
Zapremnina motora 163
Efektivna snaga motora (KW/okr/min) 3,6/3600
Efektivni okretni moment (Nm/okr/min) 10,3/2500
Kapacitet spremnika goriva (litre) 2,2
Prijenos Konstantan spoj
Maksimalna širina obrade (mm)  900
Maksimalna dubina obrade (mm) 330
Brzine naprijed 6
Brzine nazad 2
Brzina rotacije alata za vrijeme kretanja prema naprijed 16 – 122 rpm
Brzina rotacije alata za vrijeme kretanja prema nazad 16 – 32 rpm
Kopačice / noževi Višestruke opcije kopačice
Dimenzije (DxŠxV (mm)) 1610x610x990
Suha masa (kg) 53
Zvučni tlak kod korisnikovih ušiju dB(A) 81
Jamčena razina snage zvuka dB(A) 97
Vibracija (m/sek) 13,2

Dobrodošli!

Dragi posjetitelji,

Veliko nam je zadovoljstvo što ste na našoj novoj stranici. Na njoj možete pronaći sve potrebne informacije o nama, našim proizvodima i uslugama, pratiti sve novosti vezane uz naš rad te ostala događanja koja se vežu uz naš sektor. Željno iščekujemo vaše upite, narudžbe, pohvale a i kritike.

Želimo Vam dobrodošlicu!

Poziv na 23. Jesenski međunarodni Bjelovarski sajam

23_jesenski_sajam_banner copy

Ovim putem prenosimo poziv organizatora 23. Jesenskog međunarodnog Bjelovarskog sajma.

Poštovani,

čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas i pozvati da svojim prisustvom i sudjelovanjem uveličate sajamske manifestacije koje će se od 11. – 13.9. 2015. godine održati na Sajamskom prostoru Gudovac pored grada Bjelovara.

 

Riječ je naravno o 23. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, najvećoj manifestaciji Bjelovarskog sajma, ali i najvećoj tog tipa u Republici Hrvatskoj.

Bez obzira na brzi razvoj svih modernih oblika poslovnog komuniciranja, sajmovi su i dalje izuzetno bitno mjesto prezentacije poslovnih mogućnosti izlagača, novih tehnologija i poslovnih trendova, uz neizostavnu mogućnost usporedbe s konkurencijom.
I dalje je nezamjenjiv osobni kontakt ”licem u lice” jer omogućava da istovremeno vidite, ocjenite i dobijete pravu informaciju o nekoliko proizvoda ili usluga.

Uz ove pozitivne strane nastupa na sajmovima, garancija uspješnog sudjelovanja na sajmu te prezentacija vlastitih proizvoda i usluga je kvalitetno i na vrijeme osmišljen sajamski nastup s kvalitetnim promidžbenim materijalima, stručnim osobljem i atraktivnim izložbenim prostorom.

Prošlogodišnji Jesenski sajam posjetilo je oko 40.000 posjetitelja, a nastupilo je u gospodarskom dijelu izložbe gotovo 500 izlagača iz Hrvatske i 11 stranih država.
Veliki dio naših izlagača kontinuirano nastupa kako na Jesenskom, tako i na Proljetnom sajmu, jer su prepoznali Sajamski prostor Gudovac kao mjesto na kojem mogu kvalitetno predstaviti novitete, obaviti direktnu prodaju, razmijeniti iskustva te sklopiti nove poslove i poslovne kontakte.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam poznat je međunarodni, prvenstveno stočarski ali i gospodarsko-obrtnički sajam na kojem su zastupljena posljednja dostignuća na tim poljima.
Također je važno izdvojiti da je na Jesenskom sajmu prisutna i velika ponuda poljoprivredne mehanizacije.

Izuzetno bitan dio Jesenskog sajma koji privlači veliku pažnju izlagača i posjetitelja, je najveća specijalizirana stočarska priredba u zemlji – Državna stočarska izložba, na kojoj će se kao i prošlih godina predstaviti najuspješniji hrvatski uzgajivači sa svojim najboljim grlima.

LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma će se ponovno održati u istom terminu kao i Jesenski sajam, a koji će svojim sadržajima i ponudom upotpuniti i dodatno podići kvalitativnu razinu tradicionalnog Jesenskog sajma.

 

Vidimo se!